image
Sursa foto: captură video

Doi tineri, reținuți după ce au furat mai multe gadgeturi din 4 magazine de telefonie mobilă din Chișinău // VIDEO

Doi tineri de 25 și 28 de ani, originari din raioanele Telenești și Basarabeasca, au fost reținuți, după ce ar fi pătruns în patru magazine specializate în comercializarea telefoanelor mobile și accesoriilor, din sectorul Botanica. Indivizii au furat mai multe telefoane mobile, cauzând un prejudiciu de 150.000 de lei.

Cei doi tineri nu sunt la prima abatere de la lege, anterior aceștia au mai fost judecați pentru furturi și jafuri. Suspecții au acționat pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, iar în magazine intrau pe timp de noapte, prin deteriorarea ușilor. Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, polițiștii au depistat și ridicat o parte din telefoanele mobile sustrase, restul fiind deja vândut. Cei doi tineri au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt.

Pentru fapta comisă conform legislației în vigoare, ei riscă amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani. Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: