image
Sursa foto: msmps.gov.md

712 reacții adverse post-imunizare, înregistrate în RM de la începutul campaniei de vaccinare

Până acum în Republica Moldova au fost vaccinate împotriva COVID-19 21.538 de persoane. Astfel, 60% din dozele de vaccin distribuite au fost deja utilizate informează, informează ANSP.

Până acum au fost înregistrate 712 evenimente post vaccinare, ceea ce constinuie 3,3%. În 91% dintre reacțiile adverse înregistrate este vorba despre reacții adverse ușoare cum ar fi: durerile musculare, dureri articulare, febra până la 39C, ușoare reacții alergice cu erupții pe membre și față, care trec în decursul a 24 de ore. Decesul bărbatului din raionul Hâncești nu are nicio legătură cu administrarea vaccinului, reiterează responsabilii din domeniul Sănătății.

Cele peste 24.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech ajunse recent în țară sunt păstrate la ANSP, la temperaturi de -60...-90C. Un lot din vaccinul Pfizer a fost distribuit în Centrele de Sănătate Publică Administrative, ulterior vor fi împărțite către Centrele de Sănătate și Instituțiile Spitalicești. Totodată, parte din aceste doze sunt destinate și regiunii transnistriene, anunță responsabilii de la ANSP.

Noutăţile partenerilor

comentarii: