image
Sursa foto: captură video

O grupare criminală suspectată de comiterea jafurilor din locuințe în proporții deosebit de mari, reținută în flagrant

O grupare infracțională formată din trei membri, a fost documentată și destructurată de angajații Poliției capitalei, în comun cu procurorii Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Botanica și cu suportul polițiștilor de la BPDS „Fulger” a IGP. Membrii grupării sunt suspectați de săvârșirea furturilor din locuințe în proporții deosebit de mari.

Suspecții au fost reținuți în apropierea satul Grătiești, municipiul Chișinău. Aceștia s-au dovedit trei bărbați cu vârstele cuprinse între 25 şi 55 de ani, originari din capitală, anterior judecați pe cazuri analogice.

Activitatea camuflată şi bine organizată a fost monitorizată de oamenii legii timp de 2 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în comiterea a cel puțin 10 cazuri de furturi din locuințe pe teritoriul municipiul Chișinău.

Totodată, oamenii legii au stabilit că, activitatea grupului infracțional era bine determinată, fiecare membru al grupării avea rolul său în comiterea infracțiunii.

Suspecții identificau locuințele în care se aflau bunuri de preț și urmăreau după ea câteva zile. După ce proprietarii plecau de acasă cu ajutorul instrumentelor intrau și sustrăgeau bunurile de preț ( bijuterii din aur, argint, mijloace bănești și tehnică).

Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la 2 milioane de lei.

În urma perchezițiilor efectuate în automobilele cu care se deplasau suspecții cât și domiciliile acestora, polițiștii au depistat și ridicat bunurile materiale sustrase din locuințe cât și instrumentele pe care aceștia le utilizau în comiterea infracțiunilor.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și sunt cercetați penal pentru furt în proporții mari. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea figuranților în comiterea infracțiunilor și stabilirea altor persoane implicate în activitatea infracțională.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: