Petru Jardan, recunoscut în calitate de bănuit de „abuz de serviciu”. Procurorii au efectuat percheziții la domiciliul deputatului

by D M
Distribuiti mai departe...

Deputatul Petru Jardan a fost recunoscut în calitate de bănuit de „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări, anunță Procuratura Generală. Deputatul din partea Partidului Șor a fost audiat de Procuratura Anticorupție, după ce ieri, 22 martie, a fost reținut pentru 72 de ore.

Tot ieri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei „Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Procurorii precizează că toate acțiunile procesuale au fost realizate cu respectarea strictă a rigorilor legale, încheind-se până la ora 22.00 – termen limită, prevăzut de legislație, pentru efectuarea acțiunilor procesuale.

„În cursul zilei de astăzi, acțiunile de urmărire penală vor continua, Procuratura Anticorupție urmând să-l audieze și pe deputatul Denis Ulanov, care este vizat în dosarul „frauda bancară”, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale”, se arată într-un comunicat.

Amintim că, ieri, 22 martie, cei doi deputați din Partidul Șorau fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

sursa: TV8


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.