/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ultima oră! Și deputatul Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară

missing
22 martie 2021, ora 20:50

Și deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară. „Pentru” au votat 70 de aleși ai poporului prezenți în plen. De la vot s-au abținut parlamentarii fracțiunii Partidului „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova”. 

„Indiferent de ceea ce se întâmplă după vot, eu știu că sunt nevinovat”, a declarat deputatul Denis Ulanov, înainate ca deputații să își exercite dreptul la vot.

În privința deputatului Denis Ulanov, Procuratura Generală anunță că a acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

În cadrul ședinței, deputatul Denis Ulanov i-a spus procurorului general Alexandr Stoianoglo că acele acuzații care i se aduc nu sunt altceva decât mărturiile depuse de el anterior, în calitate de martor, în baza acelorași episoade.

Drept replică, procurorul general a spus: „Ați fost interogat în calitate de martor pe alt dosar. Dar în baza acestei cauze, veți fi interogat în calitate de suspect”.

Deputatul Denis Ulanov a mai spus că nu a existat o expertiză care să certifice sumele de bani care se pretind că ar fi prejudiciate.

Procurorul general a mai spus că în acest dosar, ex-liderul democrat, Vladimir Plahotniuc, era conducătorul organizației criminale, iar liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, era conducătorul grupului criminal în această organizație.

Amintim că și deputatul Partidului „ȘOR” Petru Jardan a rămas fără imunitate. Acesta este învinuit că ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflat în perioada concesionări.

Regulamentul Parlamentului prevede că în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, procurorul general poate cere ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram