/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/DOC/ Sesizarea depusă de socialiști la CCM prin care au cerut suspendarea decretului de numire a lui Grosu

missing
17 martie 2021, ora 18:28

Deputații socialiști anunță că au depus deja la Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) sesizarea prin care au cerut suspendarea și declararea drept neconstituțională a decretului din 16 martie prin care președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a fost înaintat de către șefa statului, Maia Sandu, la funcția de premier. 

Sesizarea a fost depusă de către deputații Vasile Bolea, Grigore Novac, Vlad Batrîncea și Alexandr Suhodolski. Aleșii poporului au solicitat Înaltei Curți să admită această sesizare și să o examineze în mod prioritar. Legislatorii au cerut ca decretul să fie suspendat până la soluționarea în fond a cauzei, în vederea evitării prejudiciilor și consecințelor negative iminente, și să fie declarat neconstituțional.

„Noi considerăm că iarăși au fost încălcate mai multe norme constituționale”, a declarat Vlad Batrâncea, în cadrul ueni conferințe de presă pe 17 martie. Socialistul a mai spus că fracțiunea pe care o reprezintă va întreprinde măsurile necesare pentru a asigura un dialog.

În cadrul aceleiași conferințe, Vlad Batrâncea a anunțat că PSRM are propriul candidat la funcția de premier, însă nu i-a dat numele, precizând că nu este vorba despre Ion Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram