Maiei Sandu i se cere să facă publice discuțiile cu fracțiunile parlamentare: „În trecut, plahotniucii și dodonii se consultau în subsoluri și saune. De aceea, o rugăm pe Maia Sandu să transmită live aceste discuții”

by D M
Distribuiti mai departe...

Maiei Sandu i se cere să facă publice discuțiile cu fracțiunile parlamentare. Solicitarea vine din partea a doi membri ai Partidului Nostru, lui Ilian Cașu și Vrej Martirosian și a fost făcută într-un live de pe scările președinției.

„Dacă toate fracțiunile parlamentare spun că sunt pentru oameni și binele poporului, că vor un guvern nou pentru noi, pentru binele nostru, aș dori ca doamna președinte să NU ia exemplu de la fostele puteri și să facă publice discuțiile cu fracțiunile parlamentare. Poate că ideile care se vor analiza vor fi bune, poate vor fi rele, nu contează, dar poporul trebuie să vadă ce spun cei  pe care i-au ales. Trebuie să vedem ce spune președinția la propunerile hoților, ce spun hoții la propunerile președinției”, a afirmat Vrej Martirosian.

Ilian CAȘU: „Toți cei care s-au întâlnit și se vor întâlni cu Maia Sandu spun că ne vor binele, că vor să ne apere de COVID, să ne apere de sărăcie, spun că vor să lupte cu corupția, să întărească instituțiile statului pentru ca acestea să lucreze pentru oameni. Dacă nu au nimic de ascuns, inițiativa lui Vrej Martirosian de a transmite live consultările cu fracțiunile parlamentare este foarte binevenită. Va fi în stilul noului președinte, pentru că așa cum a spus colegul meu, în trecut plahotniucii și dodonii se consultau în subsoluri, restaurante și saune. De aceea, o rugăm pe Maia Sandu să transmită live aceste discuții.”

În această dimineață, la Președinție, a început o nouă rundă de consultări dintre fracțiunile parlamentare și șeful statului, Maia Sandu. Subiectul discuțiile îl constituie situația politică din țară.

Primii cu care a discutat șeful statului au fost deputații Partidului Politic „ȘOR”. Întrevederea cu ei a început la ora 9:00.

Ulterior, la 10:00 au avut loc discuții cu deputații „Pro Moldova”, la 11: 00- cu deputații Partidului Democrat din Moldova, iar la 13:00 – deputații Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, la 14: 00 – deputații Partidul Acțiune și Solidaritate, iar pentru ora 15:00 sunt programate discuții cu deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova.

Anterior, deputați din mai multe fracțiuni parlamentare i-au solicitat președintei Sandu să inițieze consultări în cadrul cărora să fie discutată situația epidemiologică din țară, dar și discuții pentru „depășirea crizei politice”.

La 23 februarie curent, magistrații Curții Constituționale au declarat drept neconstituțional decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier. Prin decizia magistraților, Înalta Curte obligă președinta să anunțe noi consultări cu fracțiunile parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.