/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ședință nocturnă la Parlament. Greacenîi din nou a discutat cu Ciocoi despre situația pandemică

missing
15 martie 2021, ora 22:40

Două întrevederi într-o singură zi, este cazul președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi și prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi. Deși dimineața oficialii au discutat despre situația pandemică, ulterior s-au revăzut în seara zilei de astăzi, însă, într-un format mai extins. La cea de-a doua întrevedere au fost și unii membri ai Guvernului în exercițiu. Pe ordinea de zi a fost același subiect, combaterea pandemiei. 

„Am trasat măsurile care se impun a fi întreprinse imediat pentru a opri tendința pandemică negativă, în contextul creșterii vertiginoase a numărului de persoane infectate și de decese, măsurile respective urmând să fie propuse la următoarea ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).

Am examinat posibilitățile de aprovizionare a sistemului medical din țară cu vaccinuri anticoronavirus, într-un volum necesar pentru lansarea procesului de imunizare în masă, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la Legea cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și a unor acte normative, care oferă posibilitatea achiziționării simplificate a vaccinurilor, cu derogarea de la Legea privind achizițiile publice”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

În Republica Moldova situația pandemică este tot mai acută pe zi ce trece. În prezent se atestă în mod cert o întinerire a formelor severe de COVID-19 cu aproximativ zece ani, susține șeful secției terapie intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, Adrian Belîi.

De cealaltă parte, șefa unui laborator privat din Chișinău Silvia Morgoci a declarat că din o sută de teste pozitive, circa 90 conțin tulpina britanică, care este mult mai severă.

Un număr record de decese provocate de noul coronavirus a fost înregistrat pe 15 martie în Republica Moldova. 39 de persoane au pierdut lupta cu infecția.

Cel mai tânăr decedat avea 36 de ani. Este vorba despre un bărbat din Chișinău.

Bilanțul persoanelor răpuse de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 4 369. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 205 324.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram