image
Sursa foto: parlament.md

Ciocoi, convocat din nou de Greceanâi; Au discutat despre instituirea unor restricții mai dure, fără lockdown

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, l-a convocat din nou pe prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi pentru a discuta despre situația epidemiologică și economică din țară, anunță Serviciul de presă al legislativului.

Potrivit sursei, oficialii au făcut un schimb de opinii privind măsurile care se impun în situația critică creată atât în domeniul sanitar, cât și în cel economic și social.

„A fost discutată eventualitatea asumării și instituirii unor restricții mai dure în măsură să limiteze răspândirea rapidă a virusului și să atenueze impactul pandemiei asupra mediului de afaceri și economiei naționale în ansamblu, fără instituirea lockdownului”, se spune într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Consiliul Suprem de Securitate, convocat sâmbătă de președintele Maia Sandu, a recomandat Guvernului instituirea stării de urgență în legătură cu situația epidemiologică gravă.

Sistemul medical se confruntă cu o insuficiență de cadre medicale de 30- 40%, spitalele sunt arhipline, iar numărul de decese cauzate de Covid ar putea crește susbtanțial. PSRM s-a pronunțat împotriva „lockdownd-ului”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: