image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Chișinăul, sub cod roșu de Covid: peste 650 de bolnavi în stare gravă; Situația legată de locurile în spitale s-a ameliorat

În spitalele din municipiul Chișinău, la momentul actual sunt internați 1454 de pacienți infectați cu virusul Covid. 75 de persoane sunt în stare extrem de gravă, iar 577 de pacienți sunt în stare gravă. Despre aceasta a nunțat șefa Direcției asistență socială și sănătate a primăriei Tatiana Bucearschi

Municipiul Chișinău rămâne, în continuare, în stare de alertă epidemiologică de Covid-19 sporită. În baza indicatorilor prezentați de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, în capitală se menține stare de urgență în sănătate publică pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”.

La rândul său, primarul Ion Ceban, a menționat că dacă pandemia va continua să facă ravagii cu aceeași intensitate, municipiul riscă să aibă o situație greu de gestionat la capitolul personalului medical.

Primarul a mai adăugat că și cheltuielile pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19 în spitalele municipale sunt destul de mari, variind de la 24 mii lei, la pacienții cu stare de gravitate medie, până la 74 mii lei la bolnavii gravi, internați în secțiile de reanimare. „Virusul va mai fi, într-o formulă sau alta, cu mutații sau fără, astfel că singura opțiune de a depăși problema este vaccinarea. Cu cât va fi mai mare acoperirea cu vaccin, cu atât mai multe vieți vor fi salvate”, a mai menționat Ion Ceban.

Situația legată de locuri în spitale, în municipiul Chișinău s-a ameliorat. La momentul actual sunt disponibile 1413 paturi pentru adulți, 167 paturi pentru copii, 55 paturi pentru maternitate, 30 paturi paliative, 200 paturi pentru triaj.  

Totodată, autoritățile dau asigurări că sunt asigurate cu echipamente și mijloace de protecție, medicamente antivirale pentru tratamentul pacienților cu coronavirus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: