image
Sursa foto: msmps.gov.md

Germania întrerupe „preventiv” vaccinarea cu AstraZeneca; OMS face apel ca țările să nu oprească imunizările

Germania a suspendat folosirea vaccinului împotriva Covid-19 al companiei AstraZeneca, în mijlocul îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse ale vaccinului.

Ministerul german al Sănătății menționează că a luat decizia la recomandarea Institutului Paul Ehrlich, autoritatea de reglementare a vaccinurilor din Germania.

Măsura, în contextul în care Agenţia Europeană Medicamentului a anunţat că trebuie să investigheze dacă există riscul ca vaccinul AstraZeneca să producă cheaguri de sânge.

”Este datoria Agenției să decidă dacă aceste suspiciuni vor afecta cumva autorizarea vaccinului”, se arată în comunicatul transmis de autoritățile germane.

Recent, și Olanda și Irlanda au transmis că suspendă pentru două săptămâni vaccinarea cu AstraZeneca, tot ca măsură de precauție. Compania spune că nu există dovezi care să arate că acesta provoacă tromboze sau probleme de circulație.

Luni, Organizația Mondială a Sănătății a făcut un apel la țările lumii să nu întrerupă campaniile de vaccinare și imunizarea cu serul AstraZeneca din cauza îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse.

Noutăţile partenerilor

comentarii: