/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Alertă epidemiologică în raionul Soroca. În 22 de localități a fost instituit „Cod roșu”

missing
15 martie 2021, ora 19:31

În 22 de localități din raionul Soroca a fost instituit „Cod roșu” de alertă epidimiologică. Decizia a fost luată de către Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică pe 15 martie. „Cod roșu” a fost instituit și în orașul Soroca. 

În localitățile în care a fost instituit „Cod roșu” a fost stabilită restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu;

Interzicerea adunărilor în masă, inclusiv de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment;

Prestarea doar serviciilor vitale;

Interzicerea vizitelor neesențiale la unitățile de interes public (bancă, poștă etc.);

Servicii de asistență medicale ajustate și doar cele esențiale;

Organizarea procesului educațional în instituțiile de învățământ în funcție de gradul de alertă atribuit localității în baza indicatorului incidenței la o sută mii populație.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în raionul Soroca a ajuns la 2 366. 2 063 de persoane au fost vindecate, din nefericire, 64 au pierdut lupta cu virusul. În prezent, sub supravegherea medicilor se află 288 de persoane.

Un număr record de decese provocate de noul coronavirus a fost înregistrat pe 15 martie în Republica Moldova. 39 de persoane au pierdut lupta cu infecția. Bilanțul persoanelor răpuse de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 4 369.

De asemenea, alte 861 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, dintre care două cazuri sunt de import, din Bulgaria. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 205 324.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram