/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ala Nemerenco, despre instituirea unui lockdown în R. Moldova: „Alte magii nu se mai pot întâmpla”

missing
14 martie 2021, ora 15:37

Consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, susține ideea institurii unui lockdown în Republica Moldova. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, oficiala explică necesitatea unor măsuri mai drastice în lupta cu pandemia cauzată de virusul Covid-19 în țara noastră, folosind drept exemplu autorităților din Estonia.

„Din 11 martie (joi) Estonia a introdus pentru o lună restricții dure (lockdown) pentru a preveni răspândirea variației britanice a tulpinei de coronavirus. Acestea includ următoarele:  absolut toate școlile au trecut la instruirea la distanță; părinților li se recomandă să nu ducă copiii la grădiniță fără o necesitate prea mare; distanță socială de minim doi metri; împreună se pot afla nu mai mult de 2 persoane, inlusiv în stradă sau parcuri; se permite aflarea în grupuri de până la 10 oameni ca excepție la serviciiul divin și acela doar dacă are loc în aer liber; toate punctele comerciale sunt închise cu excepția celor ce comercializează mărfuri de primă necesitate; sunt interzise activități sportive, de distracție și activitatea sectorului Horeca”, a scris pe Facebook consiliera prezidențială în domeniul sănătății.

Totodată, fosta ministră a Sănătății explică că aceste restricții ar reduce numărul infectărilor și cel al deceselor care este într-o continuă creștere în țara noatră.

„Estonia la o populație de 1,3 mln înregistrează zilnic în mediu câte 1400 cazuri noi de infecție și doar 8-10 cazuri de deces. Noi cu o populație de circa 3 milioane – 1800-1900 cazuri noi si câte 35-39 decese zilnic. Ei restricții, noi în baruri. Ei au vaccinat 10% din populație, noi nici 0,3%. Îmi rămâne să ne dorim să ningă de baba Odochia peste Moldova cu multă sănătate, alte magii nu se mai pot întâmpla”, a mai explicat Ala Nemerenco.

Menționăm că, după ședința Consiliului Suprem de Securitate de pe data de 13 martie, președinta R. Moldova, Maia Sandu a declarat că este necesar instituirea unui lockdown în țara noastră, fapt criticat de unii lideri politici.

În Republica Moldova, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1801 cazuri noi de Covid-19, dintre care 822 au fost înregistrate în Capitală. Totodată, 36 de persoane au pierdut lupta cu nemilosul virus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram