Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

13 Mar. 2021 / 15:14

Povestea unei tinere care, în timpul concediului de maternitate, a pus bazele unei afaceri

Concediul de maternitate i-a dezvoltat pasiunea pentru croşetat. Vorbim despre o tânăra mamică din Chişinău care croşetează genţi stilate pentru femei. Aliona Batista spune că a decis să-şi găsească o ocupaţie şi să profite de timpul liber pentru a face adevărate opere de artă, relatează Mesager.


Aliona Batista spune că a îndrăgit acest meşteşug încă de pe băncile şcolii, însă decizia a luat-o după ce a ieşit în concediul de maternitate.

„Atunci când copilul a început să frecventeze grădiniţa, eu am zis că trebuie să fac ceva frumos, ceva în care să mă realizez ca artist. Şi am început a croşeta. Pentru început, mi-a luat ore. Am început a învăţa cum să aplic tehnica de executare a gentuţelor", povesteşte Aliona Batista.  

Confecţionarea unei genţi este un proces migălos ce necesită multă pasiune şi răbdare, spune meşteriţa. Tânără mămică afirmă că pentru producerea unei astfel de bijuterii are nevoie de două-trei zile. Lucrările sale ajung şi peste hotarele.

„Am o gentuţă la care lucrez acum. E o gentuţă rucsac pentru o fetiţă, gentuţă care poate fi folosită şi de mama fetiţei. E o gentuţă mamă-fică", a specificat Aliona Batista.

Tânăra meşteriţă are de gând în perspectivă să-şi deschidă o afacere.

„Planurile de viitor sunt ca să extind acest mic hobby, poate chiar şi într-o mică afacere, şi mi-ar plăcea foarte mult să pot face tutoriale pentru a învăţa şi pe alţi iubitori de artă cum se confecţionează o astfel de gentuţă",  menţionează meşteriţa.

Aliona Batista mai spune că preţul unei gentuţe confecţionate manual variază între 500 şi 1.000 de lei.

Comentarii