/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

PAS susține instituirea stării de urgență pentru două săptămâni

missing
13 martie 2021, ora 21:22

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) anunță că susține instituirea stării de urgență pentru două săptămâni, precum a propus șefa statului Maia Sandu. Reprezentanții formațiunii spun că o astfel de măsură trebuie întreprinsă pentru a opri răspândirea virusului COVID-19, însă aceasta ar trebui însoțită obligatoriu de compensații financiare pentru cele mai afectate domenii economice.

„Noi, deputații PAS, cerem colegilor noștri din Parlament să declarăm stare de urgență, iar Guvernul să elaboreze un program concret care să prevadă lista restricțiilor care trebuie impuse, activitățile și categoriile de cetățeni care vor cădea sub incidența acestor restricții”, spun aleșii poporului.

Potrivit lor, statul trebuie să stabilească un set de compensații pentru mediul de afaceri și pentru toți cei afectați de restricții. Menționăm că astăzi a avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) la care s-a discutat situația pandemică. Președintele PAS Igor Grosu și deputatul PAS Sergiu Litvinenco au participat astăzi la aceasta.

Șefa statului Maia Sandu a propus instituirea stării de urgență pentru două săptămâni la câteva ore după ședința CSS de pe 13 martie, de la Palatul Republicii.

„Prognozele sunt sumbre. Riscăm să avem un număr mai mare de infectări și decese. Au fost atenționări dure din partea experților că săptămânal pierderile omenești ale țării noastre sunt echivalente căderii unui avion plin de cetățeni și că trebuie să luăm măsuri responsabile pentru a încetini răspândirea virusului. Poziția Președinției este că statul nu poate sta cu capul în nisip”, a declarat Maia Sandu.

Menționăm că cu un comentariu a venit liderul socialiștilor. Igor Dodon a spus că: „nu este de acord ca cetățenii și agenți economici să aibă de suferit de pe urma unui „lockdown” total”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram