image
Sursa foto: smartradio.ro

Turcia plănuieşte să vaccineze anti-coronavirus circa 50 de milioane de persoane până la toamnă

Turcia plănuieşte să vaccineze 50 de milioane de persoane împotriva COVID-19 până la toamnă, pentru a combate răspândirea noului tip de coronavirus, a declarat joi ministrul turc al sănătăţii Fahrettin Koca, după ce numărul de contaminări zilnice a atins cel mai mare nivel din acest an, informează Reuters.

Turcia, cu o populaţie de 83 de milioane, a realizat 10,56 milioane de inoculări începând din 14 ianuarie, de când a început campania naţională de vaccinare cu serul anti-COVID-19 dezvoltat de compania chineză Sinovac Biotech Ltd.

„Dacă vom putea vaccina 50 de milioane din populaţia noastră înainte de toamnă după cum plănuim, pandemia nu va mai fi o povară grea pentru noi", a spus Koca în direct la televiziune, la un an de când un prim caz de COVID-19 a fost înregistrat în Turcia.

Turcia a înregistrat până acum 2,82 de milioane de contaminări şi peste 29.000 de decese cauzate de COVID-19, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii turc.

Potrivit lui Koca, 42 dintre provinciile Turciei sunt în prezent considerate zone de risc scăzut şi mediu, în timp ce 39 de provincii figurează ca zone de risc ridicat în ceea ce priveşte contaminarea cu noul tip de coronavirus, scrie Agerpres.

Numărul de noi cazuri de infectări a fost miercuri de 14.556, cel mai mare de la sfârşitul lui 2020 şi aproape dublu comparativ cu o lună în urmă.

Cu zece zile în urmă, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat o relaxare a măsurilor menite să stăvilească răspândirea pandemiei. Erdogan a anunţat o deschidere parţială a şcolilor, cafenelelor şi restaurantelor începând de lunea trecută. De asemenea, Ankara a relaxat lockdown-urile de weekend, după ce numărul de noi cazuri zilnice scăzuse sub 10.000.

Noutăţile partenerilor

comentarii: