Propunere pentru Dodon: Funcția de premier e cam măruntă pentru dvs. Mai bine ați fi domnitorul Moldovei. Există și un nume de țar pentru dvs – Kuliok I

by D M
Distribuiti mai departe...

După ce liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat că se vede premier al Republicii Moldova, Elena Grițco, unul dintre liderii Partidului Nostru a venit cu o propunere mult mai tentantă pentru fostul șef de stat. Ea a scris într-o postare pe Facebook că funcția de prim-ministru e prea măruntă pentru Dodon și că acestuia i s-ar potrivi mult mai bine statutul de domnitor al Moldovei. 

Igor Dodon a declarat că este gata să devină prim-ministru. „Sunt gata să conduc un guvern și, în opinia mea, acest lucru o să se întâmple”,  a spus el… ​Bravo, Igor Nicolaevici, ideea este perfectă! Se vede că vă curge mult entuziasm în vene. Bine că le-ați spus oamenilor ce intenții aveți, măcar o să aibă motiv să se distreze. Eu însă am altă propunere pentru Igor Dodon. Funcția de prim-ministru e cam măruntă pentru Dvs. Eu zic că vi s-ar potrivi mai bine statutul de domnitor al Moldovei! Ați și spus că puteți rescrie cu ușurință Constituția! Înaintați! Pot să vă propun și un nume de țar – Kuliok I„, a scris Elena Grițco pe Facebook.

Amintim că liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat la Prime TV că se vede premier al Republicii Moldova, însă nu în această componență a Parlamentului.

Eu sunt gata să conduc un Guvern și acest lucru se va întâmpla la un moment dat și vom face față cu echipa, dar nu în această componență a Parlamentului„, a declarat Igor Dodon.

El a mai adăugat că PSRM va purta discuții cu alte fracțiuni pentru a învesti un nou guvern și nu exclude că numărul deputaților care vor vota pentru un candidat sau altul va crește. Igor Dodon a mai declarat că Mariana Durleșteanu rămâne în continuare candidatul PSRM pentru funcția de premier. Iar vineri, 12 martie, el a recunoscut că vrea învestirea Guvernului pentru a evita alegerile anticipate. „Dacă va fi învestit un guvern, alegeri în toamnă nu vor fi„, a spus președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale online, în care răspunde la întrebările cetățenilor și ale jurnaliștilor, transmite IPN.

Dac va fi învestit un guvern pe care l-am propus noi, doamna Durleșteanu, sau dacă va fi învestit un guvern care e susținut de altă majoritate parlamentară… […] Am înțeles că se pune în discuție un guvern susținut din patru partide: PAS, DA (Platforma DA), PSRM, PDM. De aceea, dacă va fi învestit un guvern, alegeri anticipate nu vor fi. În cel mai bun caz, în luna martie, aprilie, anul viitor sau deja în 2023?”, a remarcat Igor Dodon.

Întrebat despre candidatura lui Andrei Năstase la funcția de premier, Igor Dodon a spus că acesta trebuie, mai întâi, să vadă câtă susținere are în interiorul partidului, apoi să meargă pe la partide și să ceară susținere, dar nu să facă asta prin declarații la televizor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.