/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Caz fără precedent într-un sat din Cahul: Un om mort în acte, în realitate, s-a dovedit a fi viu

missing
12 martie 2021, ora 21:38

Caz fără precedent în satul Baurci-Moldoveni din raionul Cahul! Un om mort în acte, în realitate, s-a dovedit a fi viu! Acesta s-a întors de curând acasă, din străinătate, iar la trecerea frontierei, vameșii i-ar fi spus că toate actele îi sunt anulate. Ajuns acasă, Ghenadie Furman, a dat fuga la primărie, dar spre marea sa uimire, a aflat că a fost deja îngropat, iar la cimitir spune că și-a găsit și locul odihnei de veci cu o cruce la cap. Indignat de eroarea admisă de autorități, acum, bărbatul trebuie să bată pragurile instanțelor, pentru a demonstra că este viu și nevătămat. Poliția din raion a inițiat o anchetă în acest caz.

La începutul lunii februarie, înainte de revenirea sa acasă, din Germania, Ghenadie Furman povestește că a fost nevoit să aștepte o zi, la aeroport, deoarece atunci când i-a fost verificat pașaportul, în baza de date, acesta s-a dovedit a fi anulat

„Și vin aici și o zi m-am odihnit la fiică-mea și a doua zi mă duc la Poliție să văd situația. Ei îmi arată, ei mă rog, iată așa, vă rog domnule Furman ne iertați, iată așa și așa, dar noi te-am îngropat! Asta-i realitatea. Păi ce, am scris și la Procuratură să se clarifice și zice că așteptați, așteptați, aveți răbdare, că trebuie să fie judecată și în baza la judecată o să vă înviem”.

Bărbatul a plecat la muncă, în Germania, în anul 2018, iar la întoarcerea sa acasă a primit o copie a certificatului de deces de la Oficiul Stării Civile, care ar confirma moartea sa. Timp de o lună, de când a revenit în țară, el a scris cerere la Poliție, s-a adresat și la Procuratură, însă fără niciun rezultat.

Fiica bărbatului povestește că, în toamna anului trecut, ea a fost telefonată de Poliția din localitate, care o anunța că tatăl lor ar fi mort. Însă după câteva zile, fratele acesteia a mers la morgă și, după ce a identificat cadavrul, despre care se presupunea că e Ghenadie Furman, le-a spus responsabililor că acesta nu este tatăl lor. Prin urmare, anchetatoarea care se ocupa de caz, le-ar fi dat asigurări că, acesta va fi înmormântat cu nume necunoscut, ca mai târziu, să afle cu toții că Ghenadie Furman a fost trecut, totuși, pe lista celor morți și că a fost eliberat și un act de deces pe numele lui.

Potrivit primarului localității Baurci-Moldoveni, Elena Enachi, confuzia s-a creat anume după ce Poliția din raion a găsit acel cadavru și a presupus că ar fi a lui Ghenadie Furman. Ulterior, actul de deces a fost întocmit de Oficiul Stării Civile a raionului Cahul, în baza unor materiale ale Poliției.

Potrivit ofițerei de presă de la Inspectoratul de Poliție Cahul, Cristina Ciobanu, cazul este în gestiunea procuraturii raionului Cahul și urmează să aibă loc procedurile necesare pentru restabilirea actelor de identitate ale lui Ghenadie Furman. Un asemenea caz are loc pentru prima dată la Cahul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram