/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Peste 70 de lucrători medicali din cadrul Asociației Medico-Teritoriale Buiucani, imunizați astăzi

missing
12 martie 2021, ora 22:30

Procesul de vaccinare este în plină desfășurare! Începând de astăzi, medicii de familie, dar și cei care fac parte din asistența medicală de urgență vor fi imunizați. Vaccinarea are loc, atât în instituțiile de asistență medicală primară și a centrelor de sănătate raionale, cât și din capitală. Pentru imunizarea lucrătorilor medical, autoritățile au repartizat, în total 18 mii de doze de vaccin împotriva Covid-19, inclusiv seringi și cutii de siguranță.

78 de lucrători medicali din cadrul Asociației Medico-Teritoriale Buiucani au fost, astăzi, imunizați, și niciunul dintre ei nu a avut vreo reacție adversă. Pentru această instituție au fost repartizate, în total, 500 de doze de vaccin.

Și pentru această asistentă medicală, procedura de vaccinare a fost una obișnuită, fără niciun disconfort.
În cadrul Asociației Medico-Teritoriale Buiucani activează, în total, aproape 480 de angajați.

Procesul de imunizare este în derulare în toată țara, atât în instituțiile spitalicești, cât și în cele de Asistență Medicală Primară.

Până în prezent, în Republica Moldova, au fost administrate peste 9300 de doze de vaccin AstraZeneca și au fost înregistrate 303 reacții adverse ușoare, care nu prezintă niciun pericol pentru viața și sănătatea celor vaccinați, spun experții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram