image
Sursa foto: border.gov.md

Un tânăr ucrainean, reținut în timp ce încerca să iasă din țară, prin ocolirea punctului de trecere a frontierei

Un tânăr ucrainean a fost reținut în timp ce încerca să iasă din țară, prin ocolirea punctului de trecere a frontierei. Audiat, acesta a declarat polițiștilor că de vină ar fi condițiile de călătorie impuse în perioada pandemică.

Astăzi, în jurul orelor 07.00, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni cu ajutorul sistemului fix de supraveghere a fost observată o persoană ce înainta grăbit din interiorul țării spre Ucraina.

Imediat, în regiune a intervenit grupa operativă care a reținut persoana în cauză pe direcția „Grimăncăuți (MD) – Vașcovțî (UA)”. La fața locului, a fost identificat un cetățean ucrainean, în vârstă de 27 de ani. Bărbatul a fost escortat la sediul Sectorului, unde s-a aflat că este un locuitor al satului Vașcovțî, raionul Sokireni, regiunea Cernăuți.

Tânărul ucrainean a relatat că din cauza noilor reguli de trecere a frontierei de stat în contextul pandemiei COVID-19 a ocolit punctul de trecere, pentru a ajunge în Ucraina.

În prezent, organul de urmărire penală din cadrul Direcției regionale NORD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzut de art.362 al.1 Cod Penal al RM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: