Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

11 Mar. 2021 / 14:33

Regulament privind distribuirea motorinei donate de România, aprobat de Guvernul în exerciţiu

Executivul a aprobat astăzi, 11 martie, Regulamentul privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern acordat de către România, destinat susţinerii agricultorilor afectaţi de seceta din 2020.

Potrivit documentului, ajutorul se acordă solicitantului care a suferit prejudiciu ca urmare a secetei din 2020 la culturile de fitotehnie. Ajutorul se acordă dacă, potrivit actelor de constatare, seceta a afectat 60% şi mai mult din recoltă.

Pentru a primi acest ajutor, solicitantul trebuie să demonstreze deţinerea sau prelucrarea în 2020 de suprafeţe însămânţate cu culturi de fitotehnie şi să prezinte acte de constatare care să conţină date veridice şi să fie întocmite în termenul stabilit de regulament.

Totodată, ajutorul se acordă solicitanţilor sub formă de compensaţie directă la unitatea de suprafaţă de teren arabil însămânţat cu culturi de fitotehnie afectat de secetă.

Mărimea ajutorului per hectar de teren arabil afectat se calculează de către Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură în baza cantităţii de motorină disponibilă, raportată la suprafaţa totală eligibilă, conform dosarelor recepţionate.

Comentarii