/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Igor Dodon a venit cu un apel către șefa statului: „Maia Sandu, lăsați ambițiile deoparte, ieșiți la dialog”

missing
11 martie 2021, ora 22:53

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a venit cu un apel către președinta Maia Sandu. Acesta a îndemnat-o pe șefa statului să lase ambițiile la o parte și să inițieze consultații cu fracțiunile parlamentare. În cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Prime, liderul socialiștilor a explicat că în situația de pandemie, pe primul loc sunt viețile oamenilor. 

„Pe mine acum mai puțin mă interesează partea politică, ce rezultat va avea partidul X sau Y, dacă vor fi alegeri. Noi acum trebuie să ne gândim cum să salvăm oamenii, sincer. Noi o să reusim să facem și alegeri, o să reușim să ne batem și pentru mandatele de deputat, dar haideția cum să ajutăm oamenii, pentru că nu o să ne ierte nimeni lucrul acesta. De aceea, doamna Maia Sandu, lăsați ambițiile deoparte, ieșiți la dialog, haideți să găsim soluții pentru oameni. O să reușim să ne batem în alegeri”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiunii.

Amintim că, anterior, socialiștii au înaintat un ultimatul președintei Maia Sandu în care au cerut desemarea la funcția de prim-ministră a Marianei Durleșteanu, propusă de o majoritate formalizată din 54 de deputați. În replică, Președinția a declarat că nu operează cu ultimatumuri.

Joi, 11 martie, după ședința Executivului Politic al PSRM, socialiștii amenință cu mai multe acțiuni juridice care, potrivit lor, ar putea contribui la depășirea „blocajului politic” din Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram