image
Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat din Strășeni, căutat încă din 2018 pentru violare de domiciliu, reținut: Încerca să traverseze frontiera ilegal

Un bărbat din raionul Strășeni a fost reținut de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să traverseze ilegal frontiera de stat prin ocolirea acesteia, pe direcția satelor Udobnoe (UA) – Palanca (MD).

Bărbatul nu este la prima abatere de acest gen, spune poliția. În anul 2016 a fost extrădat din Ucraina, după ce a ajuns pe teritoriul țarii vecine ilegal. O altă traversare prin ocolirea punctului de trecere a fost înregistrată și în anul 2019. Mai mult, acesta este căutat din 2018 și pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 179 Cod Penal, violare de domiciliu .

Polițiștii de frontieră au întreprins acțiunile necesare în vederea stabilirii și verificării incidentului dat. Astfel, la scurt timp în apropierea satului Palanca a fost reținut bărbatul în vârstă de 38 de ani.

Ca urmare, bărbatul riscă pedeapsă penală conform infracțiunii prevăzute de art.362 alin 1. Cod Penal al Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: