/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

R. Moldova va recepționa gratuit încă 118 mii de doze de vaccin pe platforma COVAX   

missing
10 martie 2021, ora 19:49

Republica Moldova va recepționa gratuit încă 118 mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus pe platforma COVAX. Despre aceasta a anunțat secretara de stat a Ministerului Sănătății Tatiana Zatîic, în cadrul Biroului Permanent al Parlamentului, pe 10 martie. 

Însă, secretara de stat a reiterat că procurarea unui număr de cel puțin un milion de doze este imperativă. La rândul său, premierul interimar a informat membrii Biroului permanent că Guvernul a identificat în Fondul de rezervă al Guvernului, în așa-numitul „fond de imunizare” al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și în fondurile Companiei Naționale de Asigurări în Medicină suma de 137 de milioane de lei, suficientă estimativ pentru procurarea a unui milion de doze de vaccin.

Deputatul Igor Grosu a exprimat susținerea față de solicitarea Guvernului în exercițiu de a procura vaccinele necesare cu derogare de la Legea privind achizițiile publice. „Trebuie să imunizăm cât mai multă lume, în lanț, inclusiv în zile de odihnă”, a declarat deputatul și a îndemnat să fie mobilizate toate relațiile, inclusiv diplomatice, ale Republicii Moldova pentru a negocia cât mai rapid achiziționarea vaccinelor.

Oficialii din cadrul Guvernului au prezentat statistici alarmante privind numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID și capacitățile la limită ale sistemului de sănătate publică, fapt care impune urgentarea achiziționării vaccinelor pentru imunizarea în masă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram