/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Șeful de la INI, exemplu pentru subalterni. Participă la reținerea infractorilor cot la cot cu aceștia

missing
10 martie 2021, ora 22:10

Deși este șef, participă, în prima linie, la misiuni speciale și reținerea unor infractori periculoși, de rând cu subalternii săi. În acest fel, el le oferă și un exemplu de devotament față de profesie. Experiența de peste 20 de ani, pregărtirea fizică de invidiat, dar și responsabilitatea față de atribuțiile care i-au fost încredințate îl țin mereu în formă și îi dau curaj șefului Inspectoratului Național de Investigații, Igor Zglavuța. Totuși, în agenda cotidiană foarte încărcată și lupta continuă cu infractorii, el face loc și pentru familie, iar atunci când în țară este liniște, îi place mult să petreacă timpul împreună cu soția și cele două fetițe ale lor.

Aceasta este ultima reținere, la care a participat șeful INI, Igor Zglavuță, dar sigur – nu va fi și ultima. Acum o săptămână, Zglavuță, împreună cu alți colegi de-ai săi, l-au reținut pe tânărul de 27 de ani, din Holercani, care și-a împușcat iubita și a rănit o adolescentă. Zglavuță s-a făcut remarcat și în altă operațiune, când, alături de conducerea IGP și ministrul de Interne, Pavel Voicu, a mers la Mereni, Aneni Noi. Atunci, un tânăr aflat în stare de ebrietate, își luase copiii ostatici.

Era anul 1996, atunci când Igor Zglaviță făcea serviciul militar. Tot atunci, el a înțeles că nu se va despărți niciodată de uniformă și epoleți și iată că, la o distanță de 25 de ani, a ajuns să conducă unul dintre cele mai importante subdiviziuni ale MAI – Inspectoratul Național de Investigații.

Experiența și îndemnarea pe care le-a dobândit pe parcursul anilor îi dau curajul să atace infractorul și să-l pună la pâmânt, fără a sta prea mult pe gânduri. Cu toate acestea, Zglavuță recunoaște că o doză de frică nu strică niciodată, deoarece anume asta te oprește de la acțiuni necugetate.

Totuși, pe lângă experiență mai e nevoie și de pregătire fizică, spune ofițerul. Așa că, își face timp să viziteze sala de sport de două – trei ori pe săptămână.

Se antrenează împreună cu alți colegi, de la care învață diferite tehnici de atac și apărare. A practicat și luptele libere, iar acum le combină cu boxul.

Emoțiile negative le lasă în sacul de box, iar atunci când vine acasă, nu mai este Igor Zglavuță ofițerul, care mânuiește armele și pune infractorii la pământ.

Soția șefului adjunct de la INI este jurnalistă. Ea se mândrește cu soțul său, iar datorită lui, și cele două fiice practică sportul. În general, cuplul format dintr-un ofițer și o jurnalistă este minunat, consideră Ina Zglavuță.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram