image
Sursa foto: jurnal.md

Tehnica satului, folosită în scopuri personale; Primarul de Micăuți își prestează sie însuși servicii // VIDEO

Primarul de Micăuți, raionul Strășeni, folosește în scopuri personale tehnica agricolă care aparține satului. Tractorist este chiar primarul Vasile Dolghii, dar și fratele acestuia, care este șeful Casei de cultură din localitate. Despre aceasta vorbesc consilierii satului, care se arată revoltați în legătură cu acțiunile primarului. Pe de altă parte, alesul local recunoaște că mai urcă uneori la volanul tractorului, dar spune că nu face nimic ilegal. Pur și simplu, cu tractorul satului, își prestează servicii sie însuși.

Tractorul a fost procurat de Primăria Micăuți cu mai bine de trei ani în urmă. Ulterior, a fost achiziționată și tehnica agricolă: o remorcă, o stropitoare și o cositoare. Toate au fost achiziționate pentru necesitățile comunității.

„În tot acest răstimp, în mare parte, tractorul îl folosește Vasile Dolghii, deseori și fratele lui, care este șeful Casei de Cultură. Cositoarea mai mult merge la cosit lucernă pe dealuri. Lanuri are și primarul Vasile Dolghii și la alți preieteni de-ai lui”, afirmă consilierul local Petru Voloșciuc.

Din fotoliul de primar, Vasile Dolghii urcă la volanul tractorului, deoarece nu s-ar găsi un mecanizator care să fie angajat.

„Nu este problema în tractorist, este problema în folosirea tractorului și a utilajului procurat de către oameni. Tractorul este procurat din impozitele pe care le achită fiecare locuitor și agenții economici, care trebuie să beneficieze de această tehnică. Tehnica este folosită în scopuri personale”, mai spune consilierul local.

Jurnal a încercat să discute cu primarul localității, dar acesta nu a fost de găsit la locul de muncă, nici acasă. În schimb, remorca primăriei se afla în fața casei primarului. La telefeon, Vasile Dolghii ne-a spus că tractorul și tehnica agricolă este folosită doar în interesul satului, dar nu a negat că urcă la volan și că își prestează sie însuși servicii.

„Conform deciziei consiliului local, Primăria are dreptul să presteze servicii altor oameni și agenților economici. Eu sunt un cetățean de rând ca toată lumea”, a spus alesul local.

Satul Micăuți are, oficial, aproximativ 2700 de locuitori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: