/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Cât de (ne)implicați au fost deputații. La un an de la începutul pandemiei i-am întrebat dacă sunt mulțumiți de gestionarea crizei  

missing
08 martie 2021, ora 22:02

Ieri, pe 7 martie, s-a făcut exact un an de când, în Republica Moldova, a fost înregistrat primul caz de COVID-19, iar astăzi luminița de la capătul tunelului, practic, nu se vede. Țara noastră este într-o profundă criză nu doar pandemică, dar și economică, și politică. Pentru a înțelege cum ar putea evolua lucrurile, i-am luat la întrebări pe aleșii poporului. Am ținut să aflăm cât de mulțumiți sunt de implicarea lor în procesul de gestionare a crizei pandemice, în această perioadă, și ce lacune au admis.

O perioadă de un an este una destul de mare, în care se pot atesta rezultate în orice domeniu. Întrebați dacă sunt mulțumiți de nivelul de implicare în gestionarea crizei pandemice, la un an de când a fost înregistrat primul caz de Covid-19 în țara noatră, deputații au avut păreri împărțite. În timp ce unii aleși ai poporului au recunoscut că nu au dat dovadă de maximă responsabilitate, alții s-au justificat, afirmând că sistemul medical nu era păregătit pentru o astfel de presiune ori că bugetul de stat nu le-a permis să se implice atât cât ar fi fost necesar.

Corneliul Furculiță, președintele fracțiunii PSRM, care s-a aflat la guvernare, practic, în toată această perioadă, avându-l în funcția de șef al Executivului pe Ion Chicu, a ținut să-și laude activitatea, în pofida faptului că, la un an de pandemie, situația epidemiologică se înrăutățește și mai mult.

Întrebat despre responsabilitatea de care a dat dovadă, atunci când a participat la diverse evenimente festive, organizate de Paridul ȘOR, în plină pandemie…

I-am întrebat pe deputați dacă, în opinia lor, lucrătorii din sistemul medical și, în general, cetățenii ai simțit sprijinul Parlamentului, în această perioadă.

Ieri s-a făcut exact un an, de când în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de Covid-19. Atunci, infecția a fost depistată la o femeie de 48 de ani, revenită la Chișinău din Italia. Iar pe 17 martie 2020, Parlamentul a decretat stare de urgență, la nivel național, pentru o perioadă de 60 de zile. Acest lucru a afectat din puncte agricultorii, sectorul HoReCa, școlile și grădinițele, iar sistemul medical s-a dovedit a fi nepregătit în lupta cu temutul virus. Despre acest lucru au vorbit în repetate rânduri chiar medicii, care susțineau că nu au suficiente echipamente de protecție. Pe 2 martie 2021, cu două luni mai târziu decât în multe țări europene, în Republica Moldova a început campania de imunizare anti-Covid în rândul lucrătorilor medicali.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram