image
Sursa foto: Getty Images

Trei orașe riscă să piardă găzduirea EURO 2020. Unde ar putea fi mutate meciurile

EURO 2020, reprogramat pentru perioada 11 iunie - 11 iulie 2021, s-ar putea disputa în mai puține orașe decât era preconizat.

UEFA intenționa să mențină planul inițial, acela de a organizare EURO 2020 în 12 orașe din 12 țări diferite, însă pandemia de coronavirus le dă planurile peste cap organizatorilor, care se văd nevoiți să caute alternative.

Bilbao, Dublin și Glasgow sunt cele trei orașe care riscă să piardă găzduirea EURO 2020 din cauza faptului că acestea nu pot garanta prezența unui număr ridicat de suporteri pe stadioane, în luna iunie, susțin sursele The Associated Press.

UEFA și-ar dori să aibă cel puțin 50% din capacitatea stadioanelor ocupată la meciurile de la EURO și să renunțe la orașele care nu pot garanta o prezență semnificativă a suporterilor la partidele de la turneul final.

Favorită pentru a prelua meciurile din cele trei orașe este Anglia, acolo unde programul de vaccinare se derulează foarte rapid. În plus, guvernul britanic intenționează să permită accesul a aproximativ 10.000 de fani pe stadioane începând cu luna mai, număr care poate crește treptat, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: