image
Sursa foto: Jurnal.md

Reacția BNM după acuzațiile PSRM: „Distrag atenția opiniei publice de la problemele reale ale societății”

Banca Națională a Moldovei respinge acuzațiile lansate astăzi de Partidul Socialiștilor care a cerut demisia conducătorilor mai multor instituții, numiți în perioada 2016 - 2019, inclusiv a conducerii BNM.

„Banca Națională a Moldovei este o instituție independentă care acționează în interesul public și, prin urmare, se detașează de declarațiile politice. Acestea induc riscul de a manipula și a distrage atenția opiniei publice de la problemele reale ale societății. BNM își desfășoară activitatea în strictă conformitate cu legea și urmărește cu fermitate realizarea obiectivelor băncii centrale orientate spre crearea unui mediu macroeconomic prielnic pentru dezvoltarea țării noastre”, se spune într-o declarație de presă a instituției.

Precizăm că socialiștii vor demisia conducătorilor mai multor instituții, numiți în perioada 2016 - 2019, sub pretextul că aceste numiri au avut un caracter „pur politic” și au fost operate „în interesul regimului Plahotniuc”.

Sub incidența așa numitei Legi a lustrației propusă de PSRM figurează următorii funcționari: președintele și membrii Consiliului Audiovizualului; președintele, vicepreședinții și membrii Consiliului de Administrație a Comisiei Naționale a Pieței Financiare; președintele și vicepreședinții Autorității Naționale de Integritate; guvernatorul, prim-viceguvernatorul, vice-guvernatorii și membrii Consiliului de Supraveghere a Băncii Naționale a Moldovei; directorul general și directorii Agenției Naționale de Reglementare în Energetică; directorul și directorii adjuncți ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației; conducerea Consiliului Concurenței; directorul și directorii adjuncți ai Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

Și Autoritatea Națională de Integritate a respins acuzațiile PSRM, precizând că, spre deosebire de alți conducători ai instituțiilor de stat, conducerea Autorității a fost aleasă în rezultatul unui concurs public destul de riguros și a testului la poligraf.

Citeşte mai mult despre

BNM

Noutăţile partenerilor

comentarii: