image
Sursa foto: jurnal.md

Părinții cer autorităților să nu închidă școlile: În timp ce bisericile, barurile, piețele activează, învățământul e online

Prevederile Hotărârii nr. 47 din 26 februarie 2021 a Comisiei Naţionale Extraordinară de Sănătate Publică care impune ca învățământul să se desfășoare de la distanță a stârnit nemulțumiri atât în rândul părinților cât și a unor cadre didactice și chiar a APL-urilor. Mai mulți părinți au lansat o petiție prin care cer autorităților să nu închidă școlile.

Menționăm, că în timp ce dvs închideți școlile, vital necesare pentru a asigura un proces educațional eficient și calitativ, rămân deschise bisericile, localurile de alimentație publică, barurile, piețele și alte locuri publice, iar transportul public e plin de persoane cu vârsta peste 60 ani, care și reprezintă principala categorie de risc în pandemia de COVID-19, susțin aceștia.

Dacă facem referință la datele statistice, anume în categoria de vîrstă 60+, în perioada 15 – 26 februarie 2021, s-au înregistrat 4073 cazuri, ce constituie 32 % din numărul total de cazuri de COVID-19, dar și circa 79 % din cazurile de deces (3097 persoane) de la începutul pandemiei. Ca comparație, în categoria de vîrstă a elevilor (10-20 ani) în aceeași perioadă a lunii februarie 2021 au fost înregistrate doar 591 cazuri, ce constituie 4,6 % din numărul total de cazuri de COVID-19 pentru perioada menționată, iar de la începutul pandemiei au fost înregistrate 2 cazuri de deces, se arată în textul petiției.

Doritorii de a semna petiția o pot face aici

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: