/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Parlamentul nu s-a întrunit în ședințe plenare în această săptămână. Explicațiile oferite de către deputați

missing
19 februarie 2021, ora 21:08

Deputații nu s-au întrunit în această săptămână în ședințe plenară, iar motivul nu a fost anunțat. Subiectul a fost discutat în această seară în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8. Parlamentarii prezenți în platou emisiunii au oferit mai multe detalii. 

„Curtea Constituțională a luat o decizie săptămâna trecută care pe lângă respingerea cererei de suspendare a decretului privind desemnarea unui candidat la funcția de premier, depusă de socialiști, se menționa că Parlamentului nu trebuie să întreprindă acțiuni, pentru că suntem în perioada când se discută de doi candidați. Probabil de aceasta s-a luat decizia ca ședința Parlamentului să nu aibă loc”, a explicat deputatul Platformei DA Dinu Plîngău.

„De fapt, am fost anunțați pe linia fracțiunii că în această săptămână nu va avea loc ședința Parlamentului. Țin să menționez că pe lângă subiectele de la ședința Parlamentului, avem foarte multe alte proiecte care urmează să fie discutate. Trebuia să ne întâlnim în ședințe cel puțin pentru discuta alte proiecte. Lucru care nu s-a produs. Sincer a fost fără implicarea noastră sau consultarea noastră. am fost informați că nu vor fi ședințe. Sunt membră a comisie economie. Cu părere de rău nici această comisie nu s-a întrunit. Are multe subiecte pe ordinea de zi, audieri”, a declarat Ludmila Guzun, deputată PD.

„Rămâne la discreția Biroului permanent să convoce ședințele Parlamentului. Practic majoritatea deputaților nu fac parte din acest birou și, bineînțeles,  cum decide majoritatea parlamentară, care face parte din Biroul permanent așa se convoacă ședințele. Noi avem o mulțime de proiecte de legi care urmează să fie discutate”, a menționat deputatul PAS Petru Frunze.

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco a spus că „ doamna Guzun a spus că comisia nu s-a întrunit. Vreau să spus că săptămâna trecută nu s-a întrunit nici comisia protecție socială, sănătate și familie, pentru că noi nu am avut întrebări pe care le-am fi putut discuta. dacă noi aveam subiecte care erau gata pentru discuții în Parlament, ne întruneam. Trebuie să avem avize. Noi petrecem ședințele când avem informațiile complete. În această săptămână ne-am întrunit și am discutat șapte-opt subiecte. Nu este corect să vorbiți că PSRM nu vrea să lucreze nu e corect. În legătură cu ședința Biroului. Noi nu avem majoritate acolo. ”.

Amintim că prima ședință a Parlamentului din sesiunea primăvară-vară s-a desfășurat pe data de 4 februarie.

Vedeți mai jos emisiunea „Întreabă Ghețu” din această seară:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram