image
Sursa foto: bma.gov.md

Un grup de cetățeni din Turcia care munceau ilegal în RM, au fost depistați de către ofițerii Biroului migrație și azil

Recent, în urma măsurilor speciale de investigații, de către ofițerii Biroului migrație și azil, a fost depistat un grup de străini originari din Turcia.

În rezultatul verificărilor, s-a constatat că străinii nu au părăsit voluntar teritoriul Republicii Moldova, anterior fiind sancționați pentru desfășurarea muncii ilegale fără acte permisive în acest scop, menționează BMA.

Ca urmare a celor constatate, de către BMA au fost înaintate demersuri în instanța de judecată privind luarea în custodie publică a acestora.

Instanța a admis demersurile, străinii fiind plasați pe un termen de 6 luni în Centrul de plasament, în vederea perfectării documentelor de călătorie pentru îndepărtare sub escortă de pe teritoriul țării.

Totodată, urmează a fi sancționată cu amendă contravențională în valoare de 20 000 lei persoana juridică pentru angajarea ilegală în câmpul muncii a străinilor.

Biroul migrație și azil atenționează că încadrarea ilegală în câmpul muncii a cetățenilor străini atrage după sine sancționarea contravențională atât a angajatorilor cât și a cetățenilor străini.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: