image
Sursa foto: jurnal.md

În timp ce vaccinul întârzie, Chișinăul își exprimă disponibilitatea de a asigura transportarea unei tranșe la Tiraspol

Experții din cadrul grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății de la Chișinău și Tiraspol s-au întrunit astăzi într-o nouă ședință online, în vederea coordonării măsurilor privind organizarea procesului de imunizare anti-COVID-19 pe ambele maluri ale râului Nistru. Anunțul este făcut de Biroul pentru reintegrare.

Discuțiile au vizat asigurarea condițiilor necesare pentru efectuarea vaccinări anti-COVID-19 și în regiunea transnistreană, repartizarea cantității de doze în funcție de disponibilitatea acestora și monitorizarea procesului de imunizare a populației în stânga Nistrului și mun.Bender.

Experții au confirmat necesitatea vaccinării, în mod concomitent, a populației de pe ambele maluri ale râului Nistru, cu asigurarea gestionării eficiente a evoluțiilor și informarea reciprocă despre eventualele reacții ale vaccinului.

Chișinăul și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea întru asigurarea transportării vaccinului în regiunea transnistreană, se mai arată în comunicatul de presă al instituției.

Amintim că prima tranșă de vaccin era așteptată în RM la mijlocul lunii februarie, dar marți, 16 februarie, Ministerul Sănătății a anunțat că primele doze de vaccin vor ajunge în R. Moldova deja spre sfârșitul lunii februarie.

Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech și de la 156.000 la 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a recepționat confirmarea din partea platformei COVAX, la sfârșitul lunii ianuarie, se arată în nota informativă a Ministerului Sănătății.

Autoritatea explică această întârziere prin solicitările masive de vaccin anti-COVID la nivel mondial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: