image
Sursa foto: Unsplash

Cercetătorii au reușit să dreseze patru porci să se joace pe computer; Cât de deștepte sunt, de fapt, porcinele

Sunt demult considerați mai inteligenți decât animalele obișnuite, însă acum cercetătorii susțin că au învățat mai mulți porci să folosească un joystick, astfel sugerând că porcii sunt chiar mai deștepți decât s-a crezut anterior.

În trecut, porcii au arătat că sunt capabili să îndeplinească o serie de sarcini, inclusiv rezolvarea puzzle-urilor și învățarea comenzilor precum „șezi”.

Acum, oamenii de știință din SUA spun că au dresat patru porci să manipuleze un joystick și să controleze cursorul pe un monitor.

„Este posibil ca porcii să fie capabili să învețe și să înțeleagă mai multe decât am crezut anterior”, a spus prof. Candace Croney de la Universitatea Purdue din SUA, unul dintre autorii cercetărilor.

Porcii au învățat să manipuleze un joystick cu ajutorul râturilor

Studiul a fost publicat în jurnalul Frontiers in Psychology, iar Croney și co-autorul dr. Sarah Boysen au explicat cum au folosit gustări delicioase pentru a dresa porcii să manipuleze un joystick cu ajutorul râturilor în timp ce uitau la ecranul unui computer.

Apoi, oamenii de știință au prezentat porcilor un joc video în care animalele trebuiau să folosească un joystick pentru a manevra cursorul până când acesta ajungea la una din patru structuri similare unui zid pe ecran. Odată ajunși acolo, jocul transmitea un sunet și porcii primeau o gustare. Cu cât avea mai mult succes un porc, cu cât mai puține ziduri apăreau în joc.

Echipa a analizat ultimele 50 de încercări ale porcilor, stabilind cât de des a ajuns fiecare porc la țintă cu ajutorul mișcării cursorului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: