/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/VIDEO/ Pe timp de ger se adăpostesc în sisteme de canalizare. 64 de persoane fără loc permanent de trai, depistate de polițiști

missing
13 februarie 2021, ora 17:01

64 de persoane fără loc permanent de trai au fost depistate de polițiști în urma controalelor efectuate în sectoarele Capitalei odată cu schimbarea bruscă a vremii. Astfel de acțiuni au fost făcute pentru a fi diminuate cazurile de hipotermie în rândul acestora. 

În urma discuțiilor polițiștii le-au recomandat celor 64 de persoane să se adreseze la Centrul de găzduire amplasat pe strada Haltei din orașul Chișinău.

Odată cu schimbarea timpului de afară polițiștii au intensificat acțiunile profilactice de identificare, depistare și acordare a sprijinului necesar persoanelor fără loc permanent de trai și pentru a nu admite cazuri de hipotermie în rândurile lor.

În acest context au fost antrenați polițiști din toate sectoarele Capitalei, în vederea depistării locurilor de trai provizoriu ale acestor categorii de persoane, în special la construcții nefinisate, subsoluri, sisteme de canalizare.

Menționăm că codul galben de schimbare bruscă a vremii va fi în vigoare până pe 18 februarie curent. Asta înseamnă că în această perioadă pe timp de noapte vom avea temperaturi minime de până la -22 grade celsius, iar pe timp de zi până la -8… -13 grade.

Meteorologii spun că pe 13 februarie cerul va fi variabil, vântul va prezenta intensificări de până la 17-22 m/s și va sufla din direcția nord-vest. Presiunea atmosferică va fi ridicată.

Pe timp de zi, în sudul țării vom avea -8 grade celsius. În partea de nord vor fi temperaturi cuprinse între -7…-10 grade. În centru ne așteptăm la minime de -6…-9 grade. La noapte vor fi temperaturi de -13…-16 grade în partea de nord a țării, -12…-15 în centru și -11…-14 grade la sud.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram