image
Sursa foto: border.gov.md

Un permis de conducere și patru asigurări auto internaționale false, depistate la frontieră

Un permis de conducere și patru asigurări auto internaționale au fost depistate cu semne vizibile de falsificare de către polițiștii de frontieră.

Un moldovean aflat pe teritoriul Marii Britanii urma să primească un permis de conducere românesc falsificat. Intenția acestuia de a conduce un mijloc de transport a fost dejucată de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul. Actul cu pricina a fost găsit într-un plic transmis prin intermediul conducătorului auto al cursei ocazională de pe ruta Chișinău – Londra.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control mai amănunțit atât autocarul cât și pasagerii. La verificarea mijlocului de transport, șoferul a prezentat un plic, comunicând că nu cunoaște conținutul acestuia. La deschiderea plicului a fost depistat un permis de conducere românesc, eliberat pe numele unui moldovean, care, fiind supus verificării cu tehnica specială, s-a constatat că acesta prezenta indici de falsificare.

Conform unor informații operative, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Briceni au acționat pe sectorul de responsabilitate și au oprit în trafic două mijloace de transport cu plăcuțele de înmatriculare străine. În urma verificărilor de rigoare au apărut suspiciuni în privința asigurărilor auto internaționale, prezentate de către conducătorii auto. Ulterior s-a confirmat neveridicitatea acestora, despre care șoferii nu erau în cunoștință de cauză.

Alte două carți verzi au fost identificate cu indici de falsificare în punctule de trecere Tudora și Criva. Și în aceste cazuri, conducătorii auto nu cunoșteau despre faptul că erau falsificate, dar au recunoscut că și-au perfectat actele prin intermediul unor persoane terțe, cărora le-au achitat câteva sute de euro

Conform procedurilor legale, actele urmează să fie supuse expertizei tehnico-juridice. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazurile sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al. (1) al CP a RM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: