/DOC/ Președinta Sandu a semnat decretul de eliberare din funcție a judecătoarei care este raportor în dosarul lui Ilan Șor, Nina Veleva

by D M
Distribuiti mai departe...

Președinta R. Moldova, Maia Sandu a semnat vineri, 12 februarie, decretul privind eliberarea din funcție a judecătoarei care este raportor în dosarul lui Ilan Șor, Nina Veleva.

Pe 27 noiembrie, Nina Veleva, judecătoarea  de la Curtea de Apel Cahul care este raportor în dosarul lui Ilan Șor a depus cererea de demisie la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Ulterior, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de marți, 26 ianuarie cu votul unanim a celor 10 membri.

 

Nina Veleva este judecătoarea  raportor în dosarul lui Ilan Șor în cadrul căruia au avut loc peste 50 de ședințe de judecată, dintre care majoritatea au fost amânate. Magistrata activează de zece ani în sistem, fiind judecătoare la Curtea de Apel Cahul din 2015.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.
 

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.