/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atacuri în noaptea de Paște și avion doborât! Zelenski: „Rusia nu are nicio dorință de pace”

/DOC/ Unele țări impun obligativitatea autoizolării pentru moldoveni. Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie

missing
12 februarie 2021, ora 21:29

Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie. Astfel, moldovenii care planifică o călătorie în următoarele zile trebuie să verifice noile informații despre restricțiile impuse de unele state. Alte țări continuă să mențină obligativitatea autoizolării pentru cetățenii Republicii Moldova. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a introdus Republica Moldova pe lista țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificând că cetățenii Republicii Moldova, eligibili pentru călătorii în România vor fi plasați în izolare/carantină la intrarea în România, măsură în vigoare din 13 februarie, ora 00:00.

În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie. Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda
PCR), efectuat nu mai târziu de 48 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. În lipsa testării menționate aceste persoane vor intra în carantină în locuri determinate timp de 14 zile.

Rusia în continuare își menține închise frontierele naționale pe cale rutieră, ferată, fluvială și maritimă pentru pasageri. Restricția este valabilă până pe data de 30 martie curent.

Vedeți mai jos documentul actualizat:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram