image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu // Jurnal.md

Ultima oră: Maia Sandu o înaintează din nou pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru

Președintele Maia Sandu o înaintează repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

„Am decis înaintarea la funcția de candidat pentru funcția de prim-ministru a Nataliei Gavrilița, am solicitat sa pregăteasca echipa și programul și să vină în fața Legislativului pentru a-l prezenta” a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai declarat că decizia a fost luată în condițiile în care astăzi în Parlament s-a creat o majoritate pentru a susține candidatura PSRM la funcția de prim ministru, Mariana Durleșteanu. Președintele RM spune că mai multe dintre cele 54 de semnături strânse astăzi de la deputați au fost contra voinței acestora.

„Astăzi spre seară pe adresa președinției a venit o scrisoare cu propunerea unui candidat la funcția de prim ministru semnată de 54 de deputați. În această listă am descoperit semnături ale persoanelor în raport cu care există dubii că și-ar fi exprimat voința în mod liber. Aici vorbesc despre persoane care au fost supuse actului răpirii, ținute ostatici. De asemenea persoane care au fost implicate în furtul miliardului și deputați care au schimbat mai multe partide politice și mai multe grupuri parlamentare. Pe cazul unora dintre aceste acte de traseism politic, există suspiciuni rezonabile de corupție și de presiune externă”, a mai precizat Maia Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: