/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Zeci de șoferi au făcut cale întoarsă, după ce o groapă a apărut în fața Ministerului Justiției

missing
11 februarie 2021, ora 22:35

S-a surpat asfaltul în fața Ministerului Justiției. Pe strada 31 august din sectorul Centru al Capitalei, zeci de șoferi au fost nevoiți să facă cale întoarsă și să ocolească zona, iar drumul a fost închis, deoarece au avut loc lucrări de reparație. Până la apariția muncitorilor în teren, în groapa respectivă a fost pusă o creangă, adică un fel de atenționare pentru șoferi, ca aceștia să ocolească zona. Potrivit muncitorilor, pământul s-a surpat din cauza apei care s-a scurs din rețelele de apeduct.

Asfaltul s-a surpat pe locul, unde recent au fost efectuate lucrări la reţelele de canalizare. Pentru ca șoferii să nu nimerească cu roţile în groapă, până la apariția muncitorilor în teren, locul a fost marcat cu o creangă, pentru a semnaliza pericolul. Trecătorii s-au arătat indignați de calitatea lucrărilor recent efectuate, dar și, în general, de calitatea drumurilor.

„Cuvinte n-am. Eu cred că aceste lucrări se puteau de făcut în alt timp. Nu acuma, ziua. Ce să zic? Așa-i la noi calitatea lucrului, în republică. De aceea, și la noi drumurile toată vremea, măcar că se investesc mari bani, dar nu-s acatării.”

„Aici vorbește despre nivelul de calitate a lucrărilor. Cum e calitatea așa este și răspunsul la calitatea dată și la lucrări. – Și ce e de făcut? – De îmbunătățit serviciile comunale.”

Muncitorii care efectuau lucrările de reparație pe acest segment de drum nu au vrut să ne spună, cine i-a trimis în teren, dar ne-au confirmat că sunt angajați ai unei companii private.

„Aici, de la rețelele termice s-a scurs și s-a spălat. Iată, se vede. Alături merg rețelele termice”.

„Astupăm. – Cu ce? – Pietriș, nisip, vine mașina, tot punem la loc. O sunat la firmă și ne-o chemat, dar ce s-a întâmplat aici, nu știu”.

„Iată, acolo, luați, se vede cum scurgerea a fost. Vedeți, dedesubt”?

“ – S-a lăsat. – Din ce cauză, credeți? – Rețelele termice curg și s-a splălat și iată s-a așezat și restabilim la loc.”

Precizăm că, recent, în zonă, au fost efectuate lucrări la reţelele de canalizare.

SERGIU TOMIȚĂ, ÎM “EXDRUPO”: „Din câte cunosc, pe 31 august, ei nu au reușit să le asfalteze. Acuma, ele dacă sunt în piatră, de la multă umiditate ele, posibil, să se așeze terasamentul. Agentul economic care a executat lucrările trebuie să aibă grijă de săpătura sa în continuu și să mențină. Așa, Direcția nu poate să spună, cine se face vinovat.”

Amintim că, acum 10 zile, un autocar a rămas blocat într-un șanț, care s-a format la intersecția străzilor Tighina cu Mihail Kogălniceanu, din motiv că nu a fost astupat bine, după finisarea lucrărilor de schimbare a țevilor. Și în sectorul Botanica, în apropiere de Primăria orașului Codru, după ninsorile și ploile din ultimele zile, au apărut două gropi, care nu au fost acoperite calitativ, după ce s-au efectuat lucrări la sistemele de canalizare. Deși despre faptul că numărul de gropi din asfalt crește pe zi ce trece s-a discutat în repetate rânduri și la ședințele Primăriei, lucrurile rămân neschimbate.

REPORTERĂ: MARIANA BUCIUCEANU
IMAGINI: ROMAN BAHNĂ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram