image
Sursa foto: politia.md

VIDEO: Momentul în care un adept al aşa zisului „hoţ în lege” alias „Micu” şi alți doi complici sunt reținuți pentru șantaj

Au tras pe sfoară un bărbat, l-au jefuit și șantajat pentru a stoarce bani. De infracțiune de face vinovat un adept al așa zisului „hoţ în lege” alias „Micu” și alte două femei de 38 și 33 de ani, care au fost complice.

Potrivit poliției, individul de 43 de ani și cele două femei ar fi identificat victima, un șofer de rute internaționale în vârstă de 44 de ani, căruia i-ar fi fost infiltrată o femeie.

După ce aceștia s-au distrat o noapte într-un local şi victima a adormit, i-au fost sustrași 1800 de euro, telefonul mobil în valoare de 1000 de euro şi actele personale pe care le avea asupra lui.

Ulterior, victimei i-a fost stabilită o întâlnire într-un restaurant din capitală, în urma căreia bănuiţii, menţionându-şi apartenenţa la aşa zisul „hoţ în lege„ alias „Micu”, ar fi estorcat de la victimă suma de 700 euro, ameninţând cu deteriorarea actelor personale sustrase şi răspândirea unor ştiri defăimătoare despre acesta.

Suspecţii au fost reţinuţi în flagrant delict de cei de la BPDS „Fulger” a IGP., în timpul primirii banilor estorcați. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile membrilor au fost depistate și ridicate actele personale, cardurile bancare și telefonul mobil sustras de la victimă.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru șantaj, doi dintre suspecți fiind plasaţi în arest preventiv pe un termen de 30 zile, iar una dintre femei în arest la domiciliu.

Dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, ei riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la zece ani.

Potrivit polițieie, liderul grupului infracţional nu este la prima abatere, anterior ispăşind pedepse privative de libertate cu un termen total de 16 ani, iar la momentul reţinerii era anunţat în căutare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: