image
Sursa foto: colaj

Deputat, despre cazul elevei agresate: „Adolescentele bătăușe trebuie să fie exmatriculate, iar părinții sancționați”

Cazul elevei bătute și umilite de câteva adolescente trebuie să devină subiectul unor discuții serioase cu elevii, părinții și profesorii, iar agresoarele ar trebui exmatriculate și obligate să frecventeze un liceu obișnuit, consideră deputatul Platformei DA, Maria Ciobanu.

„Bătăușele nu sunt dintr-un sat uitat de autorități, de la o margine de țară, cu profesori și părinți care trăiesc la limita sărăciei, ci de la trei licee prestigioase din Chișinău. Chiar și aici, în capitală, puțini părinți își pot permite luxul de a-și înscrie odraslele la aceste licee. Profesorii sunt angajați prin concurs, cei mai buni dintre cei mai buni, cu salarii pe măsură, condițiile de muncă corespund exigențelor zilei, iar părinții au venituri, care să le permită să plătească taxa de studii, în multe cazuri, mașină și șofer pentru copil, ore particulare etc. Unde vreau să ajung? Adolescentele bătăușe trebuie exmatriculate și obligate să frecventeze un liceu obișnuit, iar părinții sancționați pentru proasta educație a odraslelor”, a menționat Maria Ciobanu.

Amintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, pe rețelele de socializare au apărut imagini video în care un grup de fete agresează o adolescentă de 15 ani. Împreună cu mama, minora a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Ciocana.

Totul s-a întâmplat pe 5 februarie, pe bulevardul Mircea cel Bătrân în spatele unui supermarket. Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal, în cadrul căruia organul de urmărire penală urmează să audieze minorele care au agresat victima, pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate, cât și rolul pe care l-a avut fiecare fată în parte.

Agresoarele au între 13 și 16 ani și sunt eleve ale liceelor „Ginta Latină”, „Olimp” și „Mihail Berezovschi” din capitală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: