Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi cad precipitații sub formă de lapoviță, existând pericolul de polei și ghețuș pe drumuri. Valorile termice oscilează ziua între – 1 grad în nord și + 9 în sud, cu + 6 grade în regiunea de centru și la Chișinău. La noapte valorile termice coboară în nord până la – 7 grade.

Câteva repere din agenda internațională alcătuită de agențiile Reuters și AFP:

În România, se redeschid școlile închise din cauza pandemiei de coronavirus. Școlile primare, grădinițele sau muzeele se deschid în alte țări europene ca Olanda, Danemarca, Austria.

O comisie a Organizației Mondiale a Sănătății se convoacă la Geneva pentru a examina vaccinul anti COVID-19 al companiei AstraZeneca.

La Ierusalim, premierul israelian Benjamin Netanyahu este așteptat să compară în fața instanței pentru a se apăra de acuzațiile de corupție.

La Bruxelles, are loc o sesiune plenară a Parlamentului European, care va audia între altele un raport de activitate al Băncii Centrale Europene prezentat de șefa instituției, Christine Lagarde.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis vizitează Ciprul înaintea unui nou efort de mediere al Națiunilor Unite pentru reglementarea neînțelegerilor din insula divizată, care reprezintă și o sursă principală a tensiunilor dintre Grecia și Turcia.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG