/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Primarul amenință cu demisii. Ceban: „Dacă o să ajungă produse alterate în instituțiile de educație, scrieți cererea și plecați”

missing
08 februarie 2021, ora 20:42

„Scrieți cererea și plecați, dacă o să ajungă produse alterate în instituțiile de educație”. Așa l-a amenințat, azi dimineață, primarul general pe șeful Direcției Educație, după ce, în presă, au apărut informații despre un lot de pește pe cale să expire, care a fost livrat în grădinițele din Capitală. Ion Ceban a cerut explicații și a avertizat responsabilii ca toate instituțiile să publice zilnic informații despre meniuri și despre alimentele cu care sunt hrăniți copiii.

ION CEBAN, PRIMAR GENERAL: „Noi să ne înțelegem din start. Domn director, dacă ajunge vreun produs alterat în vreo instituție educațională, dvs nici nu așteptați, ați scris cererea și ați plecat din funcție. – Nu o să admitem așa ceva în instituții.”

Drept răspuns, șeful interimar la Direcția Educație a Primăriei Chișinău, Andrei Pavaloi, a promis că „nu vor exista asemenea situații. Totodată, Ceban a cerut rapoarte privind meniurile din grădinițele din Capitală.

ION CEBAN, PRIMAR GENERAL: „Este normal ca oamenii să cunoască ce se întâmplă, ce mănâncă copiii, ce fel de calitate, cine este furnizorul, care sunt prețurile. Să nu se întâmple că o banană costă X, iar pe masa copiilor ajunge X înmulțit la trei.”

Imaginile cu lotul de pește cu termen de valabilitate care va expira peste două luni au apărut pe rețelele sociale, în mai multe grupuri tematice, dedicate educației copiilor, unde părinții s-au plâns că copiii lor riscă din nou să fie hrăniți cu produse necalitative.

Echipa TV8 a mers și în câteva grădinițe din Capitală în căutarea produsului, însă acesta, fie că era deja consumat zilele trecute, fie că era retras de către autorități. Deși directorii de grădinițe ne-au spus că nu au observat careva nereguli sau abateri, Direcția Educație a retras lotul de pește din instituții și declară că așteaptă să fie livrat un alt lot, mai proaspăt.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram