/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Atac cu drone! ISW dezvăluie planul Rusiei în Moldova, iar Kievul are vești proaste de pe front

/VIDEO/ Declarațiile directorului de la Spitalul Clinic din Bălți care riscă să-și piardă funcția, după ce și-ar fi acordat premii bănești

missing
07 februarie 2021, ora 22:46

Directorul spitalului Spitalul Clinic din Bălți, Serghei Rotari riscă să-și piardă funcția. Agenția Națională de Integritate a constatat că funcționarul și-a acordat mai multe premii bănești în valoare de peste 65 de mii de lei din bugetul spitalului pe care îl conduce. La rândul său, Rotari neagă aceste acuzații și spune că a acționat în intanța de judecată decizia Agenției Naționale de Integritate.

SERGIU ROTARI, DIRECTOR SPITALUL CLINIC DIN BĂLȚI: Cei care au controlat de la integritate au părerea lor subiectivă. Obiectivă. Eu „socot” că în cazul de față eu am dreptate, de aceea și am dat în judecată.” Când o să fie hotărârea judecății atunci o să vedem care-i, unde-i dreptatea.”

Agenția Națională de Integritate a fost sesizată acum un an. Atunci a fost inițiată o anchetă pe acest caz în cadrul căreia s-a constatat că directorul spitalului a emis și semnat, în perioada 2018-2019, mai multe acte administrative prin care acesta a încasat în total peste 65 mii de lei. Ordinele de plată în care directorul și-a acordat periodic premii bănești variază între 6000 și 12 mii 400 lei. Într-o investigație de acum câteva luni, activista civică DIANA GROSU a prezentat un raport al cheltuielilor spitalului care în ciuda bugetului de aproape 200 de milioane de lei anual, are saloanele de internare nereparate încă din perioada sovietică.

„După cum vedeți totul este încă din perioada uniunii sovietice. Tot designul. Și interiorul și exteriorul este în stil sovietic și este încă păstrat în acest stil.”

Atunci, Sergiu Rotari a negat acest fapt și a declarat că de-a lungul anilor au fost schimbate geamurile și a fost conectat spitalul la serviciile de apă și canalizare. În unele secții s-a făcut reparație cosmetică, ba mai mult, a fost deschisă și o secție pentru pacienți infectați cu COVID 19.

SERGIU ROTARI, DIRECTOR SPITALUL CLINIC DIN BĂLȚI: „Noi am făcut un spital parte pentru COVID, unde este 65 de locuri de oxigen. În 2017 când am venit în spital era, spitalul avea 47 de milioane datorii, dumneavoastră știați despre asta?”

Sergiu Rotari a fost numit în funcția de director al spitalului clinic din Bălți în 2017, iar până atunci a fost medic în cadrul aceleiași instituții timp de 38 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram