/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Cruzime fără margini. Un internaut și-a filmat dulăii în timp ce îi asmuțea asupra unor animale fără adăpost

missing
07 februarie 2021, ora 23:00

În încercarea de a atrage tot mai multă popularitate pe rețelele sociale, unii internauți sfidează limitele cadrului legal. Este cazul și unui tânăr care folosește animalele de stradă drept momeală pentru câinele său. Pentru aceasta, patrupedele, ce apar însângerate, au fost atârnate în copaci. Deși despre aceste cazuri se discută de două zilele în spațiul public, poliția nu a venit cu vreun comentariu. Astăzi, responsabilii de la Inspectoratul de Securitate Publică nu ne-au răspuns la telefon pentru a discuta despre aceste situații. De partea cealaltă, apărătorii animalelor condamnă aceste comportamente agresive. Vă avertizăm că urmează imagini și informații ce vă pot afecta emoțional.

În imaginile video, preluate de pe Tik Tok și încărcate pe un grup online, ce militează pentru prevenirea violenței față de animale, se vede cum un cățel, sângerând și inconștient, este atârnat în copac, în timp ce alți trei câini, aparent de rasă, sunt asmuțiți asupra lui. Într-un alt video, al aceluiași internaut, se observă cum de creanga unui copac, stă atârnă un pisic, și acesta fiind lăsat pradă unui câine de rasă.

Potrivit reprezentanților pentru Protecția Animalelor, asemenea cazuri în Moldova se întâmplă practic în fiecare zi, iar de vină este lipsa unui comportament adecvat față de animale. Iar cruzimea în raport cu patrupedele demască probleme la persoana care manifestă un astfel de comportament.

VALENTINA DUBNIC, ASOCIAȚIA OBȘTEASCĂ PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR FĂRĂ ADĂPOST „ALGA”:Asta e ceva ce se întâmplă cu animalele, e foarte grav, dar vă spun că asta e strașnic fiindcă lumea se gândește că asta se întâmplă cu animalele, dar de fapt asta-i problema oamenilor, moralitatea oamenilor. Ceva foarte grav pentru omenire, fiindcă când omul își bate joc de un animal care nu poate să-i răspundă care absolut nu poartă nici o vină față de el, asta este ceva ieșit din comun”.

Deși despre aceste cazuri de discută de câteva zile în mediul online, poliția nu a venit cu vreo reacție. Am încercat și noi să aflăm mai multe detalii pe marginea acestui incident de la Inspectoratul de Securitate Publică, însă responsabilii nu ne-au răspuns la telefon. Legea care introduce pedepse penale pentru cei care omoară sau mutilează animalele a început să fie aplică din 2018.

Anterior, TV8 a încercat că afle cum este aplicată legea. Am aflat, de exemplu că în 2019 doar trei persoane s-au ales cu dosare penale deschise în baza acestui articol. Asta in timp ce apărătorii animalelor susțineau că asemenea cazuri sunt mult mai mult în realitate, doar că poliția nu ar fi interesată să-i tragă la răspundere corespunzător. Potrivit Codului Penal, tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor care a cauzat mutilarea ori moartea acestora se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 37 de mii 500 de lei sau cu închisoare de până la un an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram