image
Sursa foto: captură Jurnal TV

Sprijinit de familie și ONG-uri, un fost colaborator al serviciilor speciale a construit o pensiune în nordul RM

A schimbat viața de orășean pe cea de la țară. Vorbim despre un antreprenor din nordul Moldovei, fost colaborator al serviciilor speciale. Susținut de familie și unele organizații neguvernamentale, tânărul a reușit să construiască în zonă o pensiune agro-turistică, unica de acest fel. El își dorește să promoveze viața de la sat, tradițiile naționale și produsele autohtone.

Pensiunea lui Dumitru Bârlădean se află la marginea satului Naslavcea, raionul Ocnița, cea mai nordică localitate din Moldova. Este situată pe o câmpie pitorească înconjurată de mai multe coline.

„Noi am ales acest loc, pentru că este absolut deosebit. Este un loc în sânul naturii, rupt de civilizație. E departe de orașele mari, zone industriale. Aici sunt foarte puțini oameni. Dorința noastră este ca oamenii care vor veni la noi, familii, să aibă conexiunea maximală cu natura”, afirmă Dumitru Bârlădean, proprietarul pensiunii din Naslavcea.

Ce i-a lipsit la oraș, tânărul vrea să pună în practică la pensiune, iar în interiorul pensiunii vrea să redea viața unei case tipice moldovenești cu nuanțe de modernism.

„Vom avea bucătăria tradițională moldovenească. Ca bază va fi păstrăv pe care noi îl producem, găina de casă și alte produse, precum legume fructe, care tot vor fi produse la pensiune. Noi mai avem o zonă SPA ca la țară. Avem saună, bazin cu apă caldă. Avem cadă mare. Plus la asta avem mai multe foișoare, zonă de camping. Design-ul și la mobilă, și la draperii este făcut de mama mea. La bază a stat mult material pe care l-a făcut bunica mea. În afară de faptul că noi vom promova zona respectivă, noi vom crea mai multe locuri de muncă cu un salariu decent”, spune tânărul.

Ideea de a construi o pensiune într-un sat a fost susținută de întreaga familie.

„Am rămas plăcut sirprins de idee, de inițiativa pe care a manifestat-o și de dorința de a face ceva aici acasă, dar nu să plece peste mări și țări, ca să facă frumos undeva. Din aceste considerete m-am alipit la această idee și am fost de acord. Îl voi susține și mai departe”, spune Gheorghe Bârlădean, tată lui Dumitru.

Pensiunea își va deschide ușile pentru oaspeți la începutul verii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: