image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

„Spune una, dar poate să facă exact invers”; PAS pune la îndoială declarațiile lui Dodon că PSRM nu va vota un nou guvern

Deputatul Sergiu Litvinenco pune la îndoială declarațiile lui Igor Dodon, că socialiștii nu vor vota luni Guvernul Gavrilița.

„După declarațiile lui Dodon de ieri, în mod normal ar trebui să existe certititudine cu privire la faptul că alegerile anticipate vor avea loc în mod sigur. Asta dacă nu am trăi în Republica Moldova și dacă politicienii – mai ales Dodon – nu ar putea spune una, dar să facă exact invers. Exemple de neconcordanță a vorbelor cu faptele pot fi aduse cu nemiliuita, existând chiar și un răspuns de serviciu pentru asta – ”de-atâta”. Iată de ce, după mine, certitudinea alegerilor anticipate poate exista doar la momentul semnării decretului de dizolvare a Parlamentului și de stabilire a datei alegerilor”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de facebook.

Amintim că liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că Partidul Socialiștilor nu va vota Guvernul Gavrilița, iar în luna iunie în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, va veni luni în plenul Parlamentului pentru a cere vot de încredere deputaților.

Deși au anunțat că nu vor susține Guvernul Gavrilița, deputații Platformei DA spun că vor veni în plenul parlamentului, vor analiza programul de guvernare și vor adresa întrebări potențialilor miniștri.

Liderul PDM, Pavel Filip a anunțat că, cel mai prodabil, fracțiunea democraților nu va participa la ședința Parlamentului în momentul dezbaterii programului de guvernare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: