image
Sursa foto: jurnal.md

SONDAJ: Ce partide ar intra în Parlament, dacă duminică s-ar organiza alegeri

Patru partide ar intra în Parlament, dacă duminică ar fi organizate alegeri parlamentare. Este vorba de PAS, PSRM, Partidul Șor și Partidul Nostru. Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj realizat de iData.

Potrivit sondajului, PAS ar acumula 25 la sută din sufragii, PSRM - 21,6 la sută, Partidul Șor - 7,1 la sută, Partidul Nostru - 3,3 la sută. și Platforma DA - 3,2 la sută

Totuși, fiecare al cincilea respondent nu a putut oferi un răspuns privind intenția de vot.

sondajsondaj

Din respondenții care și-au exprimat intenția de vot, circa 38 la sută au firmat că vor vota pentru PAS, 32,8 la sută - pentru PSRM, 10,7 la sută - Partidul Șor și puțin peste 5 la sută - pentru Partidul Nostru.

sondajsondaj

Întrebați când consideră că ar trebui organizate alegeri parlamentare, 39,5% dintre respondenți au spus că în lunile de primăvară, alți 14,8 la sută - la toamnă, iar 16 la sută consideră că nu vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate

În ceea ce privește nivelul de încredere în politicieni, în top se află Maia Sandu. Circa 40 la sută din respondenți au spus că au încredere în președintele RM.

sondajsondaj

Sondajul a fost realizat în perioada 15 - 31 ianuarie, pe un eșantion de 1264 de persoane și are o marjă de eroare de 2,7%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: