image
Sursa foto: jurnal.md

Cititorii generoși vor putea lăsa o carte în așteptare pentru împătimiții de lectură care nu-și pot permite să cumpere cărți

De Ziua Internațională a Cititului Împreună, librăriile „Cartier” lansează acțiunea „O carte în așteptare”, după modelul „O cafea în așteptare”, transmite IPN.

Mișcarea „O cafea în așteptare” a început la Napoli, Italia. Este un act de bun simț și de caritate. Clienţii pot să plătească în avans una sau mai multe cafele, fără să le consume. Persoanele care nu-și pot permite cafeaua întreabă vânzătorul dacă are „o cafea în așteptare”.

Astfel, în librăriile „Cartier” sunt amenajate locuri speciale pentru cărțile în așteptare, procurate de cititori generoși pentru împătimiții de lectură care nu-și pot permite să cumpere cărți. Cărțile în așteptare sunt la librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) și librăria din Hol (str.București, nr. 68).

Ziua Internațională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day (WRAD) a fost inițiată de „LitWorld”, o organizație nonprofit care colaborează cu parteneri naționali și internaționali,pentru a se asigura că tinerii, copiii, adulții din întreaga lume pot experimenta bucuria și puterea de transformare a lecturii, scrisului și povestirii. Mișcarea este bazată pe convingerea că alfabetizarea este un drept universal al omului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: